Jaka jest różnica pomiędzy kawą świeżo paloną, a kawą z produkcji przemysłowej? Każdy smakosz kawy bez większych problemów rozróżni oba gatunki. Ziarna kawy z produkcji przemysłowej palone są na specjalnych liniach produkcyjnych, a następnie zostają paczkowane, pakowane i rozsyłane po całym świecie. Czas od palenia ziaren do momentu, aż kawa trafi na półkę w sklepie, to zazwyczaj od 3 do 6 miesięcy. Nietrudno się domyślić, że najcenniejszy aromat zdąży się już uwolnić, nawet pomimo próżniowego pakowania. Kawa świeżo palona produkowana jest w niewielkich manufakturach, zostaje natychmiast pakowana i w ciągu kilku dni trafia na półki w sklepie. Parząc taką kawę w domu, masz pewność że była palona maksymalnie do 14 dni wstecz. To właśnie dlatego tak intensywnie czujesz jej smak i aromat. Jeżeli w twoim mieście nie ma sprawdzonej palarni kawy, świeżo palone ziarna arabici lub robusty kupisz w sklepie xcafe.pl. Samodzielnie wypalamy najlepsze gatunki kaw z Indii, Afryki i Ameryki Południowej, oferując je w bardzo korzystnych cenach i opakowaniach różnej wielkości.

Poniżej przedstawiamy ofertę sklepu xcafe.pl kaw świeżo palonych:

Kawa świeżo palona Arabica Brazylia Santos

Kawa świeżo palona Arabica Brazylia Santos

Kawa świeżo palona Arabica Indie Monsooned Malabar AA

Kawa świeżo palona Arabica Indie Monsooned Malabar AA

Kawa świeżo palona Arabica Mexico Finca Aurora Speciality Edition

Kawa świeżo palona Arabica Mexico Finca Aurora Speciality Edition

Kawa świeżo palona Arabica Kenia AB+

Kawa świeżo palona Arabica Kenia AB+

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą sklepu xcafe.pl

Źródło: Kawa świeżo palona, Palarnia kawy

Kategorie: Aktualności